Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Dacă până nu demult reprezentanții spitalului din oraș s-a axat pe consolidarea echipei de cadre medicale, în ultimul an, eforturile s-au concentrat pe crearea de condiții decente pentru pacienți!

Primăria orașului din Clisură vorbește despre condiții din ce în ce mai bune și moderne pentru pacienții Spitalului Orășenesc Moldova Nouă. Cum s-a reușit acest lucru? Aflăm de la autoritatea locală: „Dacă, până nu demult, prioritatea zero a reprezentaților unității spitalicești din orașul de la Dunăre s-a rezumat la consolidarea echipei de cadre medicale care să-i poată ajuta pe cei aflați în impas, în ultimul an, eforturile s-au concentrat pe oferirea de condiții decente pacienților internați și nu numai în cadrul unității medicale. Cu ajutorul resurselor financiare proprii și a celor provenite din bugetul local al orașului Moldova Nouă, coordonatorii unității spitalicești au reușit să schimbe mare parte din climatul incintei spitalului începând de la Camera de Gardă (care astăzi funcționează pe două linii, respectiv: Salon pentru partea de Chirurgie și Salon pe segmentul Interne) până la fiecare secție (Medicină Internă, Chirurgie Generală, Pediatrie) și compartiment (Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie-Traumatologie, Nou-Născuți), procesul de modernizare constând în: înlocuirea pardoselilor, a întregii tâmplării PVC, zugrăveli, înlocuirea mobilierului vechi cu cel nou, precum și renovarea grupurile sanitare. Intenția de a le oferi oamenilor care le calcă pragul condiții dintre cele mai moderne nu se va opri până la modernizarea întregului spital, a lăsat să se înțeleagă managerul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, Sebastian Pătroi, unul din aspectele vizate pe viitor fiind crearea de grupuri sanitare cu toate dotările necesare în fiecare salon destinat pacienților“.

Potrivit primăriei, din procesul de transformare nu a lipsit bucătăria spitalului, unde au fost înlocuite gresia, faianța și corpurile de iluminat. În plus, pentru a sprijini activitatea oficiului alimentar de pe fiecare secție și pentru ca servirea meselor să se desfășoare în condiții optime, vechiul lift pe acest segment a fost înlocuit cu unul nou-nouț. Iar la capitolul documente, pentru prevenirea deteriorării sau pierderii acestora, a fost adusă la standarde moderne arhiva unității medicale.

JCS-Antoniu Mocanu