Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru cele 825 de funcții eligibile din administrație au fost depuse în județ 5.086 de candidaturi!

Dacă buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare au ajuns în județ deja de joia trecută, preluarea de la București a buletinelor de vot pentru alegerile locale urmează a avea loc în aceste zile. „Pentru marți a fost programată prima tranșă de județe. Miercuri, cel târziu joi, vom trimite și noi delegați acolo. Pe cele preluate săptămâna trecută le-am sortat deja, nu am găsit lipsă niciun buletin, dimpotrivă! Toate buletinele de vot urmează a fi distribuite secțiilor de votare din județ în zilele de 7 și 8 iunie, astfel încât să nu existe nicio problemă în dimineața zilei de 9 iunie.“, a declarat prefectul județului, Ioan Dragomir.

Pentru alegerile europarlamentare, județului Caraș-Severin i-au fost alocate 280.002 buletine de vot, pentru cei 254.361 de alegători aflați în evidență, la care s-a adăugat o marjă de siguranță de 10%. Reamintim că, la alegerile locale, suntem chemați să ne exprimăm opțiunile pentru: primar, lista de consilieri locali, președintele consiliului județean și lista de consilieri județeni.

Dacă numărul de alegători îl știm deja, iată în premieră, câteva date despre cei 5.086 de candidați din Caraș-Severin, intrați în cursa pentru cele 825 de funcții din administrația locală și județeană: 268 este numărul candidaților pentru funcția de primar în cele 77 de UAT din județ; 4.596 cel al candidaților de consilieri locali; 5 cel al candidaților pentru funcția de președinte al CJ și 217, cel al candidaților de consilieri județeni.

JCS-Walter Fleck