Caraş-Severin, Romania

TÂRNOVA. Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Târnova anunță finalizarea proiectului cu titlul „Consolidarea capacității Scolii Gimnaziale Târnova, Comuna Târnova, Județul Caraș – Severin, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul Sars-Cov-2”, cod SMIS 143584, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Beneficiar: Comuna Târnova

Valoarea totală a proiectului: 137.585,52 lei

Valoare finanțare nerambursabilă din FEDR: 125.085,52 lei

Obiectivul general al proiectului a constat în asigurarea echipamentelor si dispozitivelor necesare elevilor si cadrelor didactice in vederea protejarii sanatatii acestora, păstrării unei igiene corespunzatoare si pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2 in comunitate.

Obiectivele specifice îndeplinite ale proiectului sunt următoarele:

  1. Asigurarea unui numar de 3.600 masti de protectie pentru 79 de elevi si asigurarea unui numar de 1.900 masti de protectie pentru un numar de 13 cadre didactice care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatii de invatamant preuniversitar de stat din comuna Târnova;
  2. Asigurarea unui numar de 17 de viziere de protectie pentru cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatii de invatamant de stat din comuna Târnova;
  3. Dotarea unitatii de invatamant preuniversitar de stat din comună cu 600 litri dezinfectant de maini pentru elevii, prescolarii si cadrele didactice din aceasta unitate de invatamant;
  4. Dotarea unitatii de invatamant din Târnova cu 600 litri dezinfectant de suprafete pentru igienizarea spatiilor aferente activităților didactice;
  5. Asigurarea unui numar de 250 de manusi sanitare pentru cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatii de invatamant de stat din comuna Târnova;
  6. Dotarea unitatii de invatamant din comuna Târnova cu un numar de 8 nebulizatoare necesare sterilizarii aerului.
  7. Asigurarea unui grad ridicat de protectie a elevilor si cadrelor didactice impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 si, totodata, asigurarea conditiilor necesare pentru limitarea infectarii si transmiterii virusului SARS-CoV-2 intre participantii la activitatea didactica (elevi si cadre didactice), dar si in comunitatile din care acestia provin;
  8. Implementarea proiectului, urmata de realizarea monitorizarii si raportarii derularii proiectului.
  9. Promovarea proiectului si realizarea activitatii de informare cu privire la acesta.
  10. Realizarea unui raport de audit al proiectului.

Rezultatele obținute în urma implementării proiectului sunt:

  1. Cei 79 de elevi si cele 13 cadre didactice au la dispozitie masti de protectie, in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  2. Cele 13 cadre didactice au la dispozitie viziere de protectie reutilizabile in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  3. Unitatea de invatamant este dotata cu 600 litri dezinfectant de maini pentru elevii si cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in aceasta unitate, in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  4. Unitatea de invatamant este dotata cu 600 litri dezinfectant de suprafete pentru igienizarea spatiilor aferente procesului didactic.
  5. Cele 13 cadre didactice au la dispozitie manusi sanitare in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  6. Unitatea de invatamant preuniversitar este dotata cu 8 nebulizatoare in vederea sterilizarii aerului din salile de clasa.
  7. Se asigură un grad ridicat de protectie a elevilor si cadrelor didactice impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 si, totodata, sunt asigurate conditiile necesare pentru limitarea infectarii si transmiterii virusului SARS-CoV-2 intre participantii la activitatea didactica (elevi si cadre didactice), dar si in comunitatile din care acestia provin.
  8. Proiectul a fost implementat si a fost realizată monitorizarea si raportarea derulării proiectului.
  9. Proiectul a fost promovat si activitatea de informare cu privire la acesta a fost realizata.
  10. Proiectul a beneficiat de realizarea unui raport de audit.

Data începerii proiectului:  01.10.2020

Data finalizării proiectului: 30.06.2023

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020