Caraş-Severin, Romania

CIUCHICI – În următoarea perioadă, în comună se vor derula investiţii de peste 7.000.000 de lei.

Căminul cultural din localitatea Ciuchici intră în această vară într-un amplu proces de reabilitare, după ce proiectul primăriei a primit „undă verde“ din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Investiţia se ridică la 1.000.000 de lei, iar de lucrări se va ocupa firma desemnată de Compania Naţională de Investiţii. Am fost recent la Bucureşti şi am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării, urmând a ni se comunica data de începere a lucrărilor. Conform proiectului, căminul va beneficia de o renovare completă şi de dotări noi. Este o investiţie pe care o aşteptăm de câţiva ani. Eu sper ca lucrările să demareze în cel mai scurt timp, însă nu depinde de noi, ci de cei de la CNI“, ne-a declarat primarul comunei Ciuchici, Ion Orbulescu.

O altă lucrare care se va derula tot prin Compania Naţională de Investiţii, cu fonduri din bugetul de stat, vizează reabilitarea a două poduri avariate în urma inundaţiilor din toamna anului trecut. „Suntem în urmă cu această lucrare din cauza birocraţiei, aş putea spune. Nu am putut trimite documentaţia necesară la Bucureşti pentru că podurile nu erau intabulate. Astfel, am fost nevoiţi să intabulăm toate drumurile comunale, după care şi podurile. În acest moment, avem toate actele puse la punct“, a mai precizat Orbulescu.

Din iulie, mai spune primarul, ar urma să înceapă şi asfaltare drumurilor săteşti. În total, vor fi modernizaţi opt kilometri de drum. Costul investiţiei se ridică la 6.800.000 de lei. „Proiectul a fost declarat eligibil în decembrie, iar de atunci ne-a fost alocată şi prima tranşă pentru proiectare. Între timp, a avut loc şi licitaţia pentru atribuirea lucrării. Firma câştigătoare este din municipiul Timişoara. La sfârşitul lunii aprilie am depus la Ministerul Dezvoltării întreaga documentaţie şi, credem noi, la începutul lunii iulie vom semna şi contractul pentru începerea lucrării. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, iar cele mai multe străzi asfaltate vor fi la Ciuchici. În celelalte trei localităţi – la Macovişte, Nicolinţ şi Petrilova – se va turna asfalt doar pe strada principală şi pe una laterală“, a subliniat Orbulescu.

2 Comments

  1. Povesti ca nu-l doare gura sa le spuna. Se apropie campania anul viitor si lotrul asta a primit de la PSD, banii pentru pomeni electorale pardon pentru studiile de fezabilitate. Marturie stau realizarile lui din cei 8 ani de mandat, adica zero absolut. Banditul de Orbulescu a furat numa pentru el in toti anii astia, si-a facut vila in Macoviste, si a mai cumparat 2 apartamente in Oravita si Resita. Cheltuie banii primariei pe benzina cu care se deplaseaza la Resita in fiecare zi tot cu masina primariei. Orbulescu le are cu intabularile, e expert pentru ca tot el se ocupa sa fraiereasca toti batranii de prin satele comunei si sa le ia pamanturile pe nimic pentru nemti si danezi care il recompensau pe masura. Ciuchici e singura comuna din Caras Severin in care nu exista nici macar proiect pentru alimentare cu apa si canalizare iar idiotul asta probabil mai vrea un mandat

  2. Spagarul de Orbulescul a taiat ajutoarele sociale la cei saraci in comuna si da numa la cei care lucreaza pe gratis la el acasa in Macoviste. Numai dupa spaga umbla a dat izlazul la pasunat la cei care iau dat spaga iar in comuna sunt de 2 ori mai multe animale ce pasuneaza decat izlaz este.

Adaugă comentariu