Caraş-Severin, Romania

EFTIMIE MURGU – Atât lumina electrică, cât și cea a cunoașterii se află în atenția primăriei. Primarul Mihai Otiman ne-a vorbit despre intenția administrației locale de a înființa un parc fotovoltaic, care să asigure energia electrică necesară consumului instituțiilor publice!

La momentul actual, primăria pregătește terenul, la propriu. În sensul că a fost identificată suprafața necesară viitoarei investiții, au fost efectuate ridicările topo, primăria lucrând cu un consultant specialist în acest gen de proiecte. „În funcție de consumul calculat pe anul trecut, suprafața necesară ar fi de aproximativ 4.000 mp.”, a precizat edilul.

Tot de la Otiman am aflat și de cererea de finanțare depusă recent pe PNNR pentru un proiect de transformare digitală și îmbunătățire a condițiilor de învățare-predare la școala din comună. „Proiectul vizează achiziția de table inteligente în fiecare sală de clasă, videoproiectoare, laptopuri și amenajarea unui cabinet de informatică cu 16 calculatoare. Plus mobilier pentru școală și grădiniță!”, a precizat primarul de la Eftimie Murgu despre proiectul în valoare de 520.000 de lei.

JCS-Ionel Ivașcu