Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conflictul Rusia-Ucraina și sancțiunile impuse de Occident ar putea avea efecte și asupra unor societăți din România, cu acționariat rusesc. Una dintre acestea, TMK Artrom, care are la Reșița fostul combinat siderurgic și care împreună cu fabrica de la Slatina alcătuiesc unul dintre primii doi producători de țevi mecanice din Europa!

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a cerut, joi, Ministerului Finanţelor Publice o analiză în detaliu a tuturor companiilor cu acţionariat rus, pentru a vedea dacă există persoane aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, precum şi dacă aceste companii primesc ajutor de stat. „Trebuie o analiză, în detaliu, a tuturor acelor companii unde există acţionariat rusesc, să vedem dacă acţionarii sunt pe lista celor sancţionaţi şi să se ia măsurile necesare”, a spus fostul premier.

L-am întrebat și pe directorul general al TMK Artrom, Adrian Popescu, cum vede această situație. „Nu știu ce să comentez. Până nu vedem oficial cum sună sancțiunile, nu vreau să speculez. Speculațiile și zvonurile sunt acum cel mai mare rău care se poate face”, ne-a precizat Adrian Popescu. La Reșița, sub tutela TMK, lucrează în prezent aproape 750 de angajați.

JCS-N.C.