Caraş-Severin, Romania

Pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor şi a toxiinfecţiilor alimentare prin consumul de produse specifice Sărbătorilor Pascale, prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a dispus, în această săptămână, prin ordin, constituirea unei comisii mixte, a cărui rol este acela de a verifica dacă comercianţii respectă măsurile sanitar-veterinare în procesul de sacrificare a mieilor şi în cel de comercializare a produselor specifice acestei perioade: peşte, carne, ouă, vopsea de ouă, vin şi dulciuri.

Comisia este formată din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru SiguranţaAlimentelor Caraş-Severin, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, precum şi din angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică. Campania, demarată miercuri, se va derula până în data de 4 aprilie, în toate unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi transport a produselor de origine animală şi nonanimală, precum şi în magazinele de alimentaţie publică, în târgurile de animale şi în pieţele agroalimentare de pe raza judeţului Caraş-Severin.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de miercuri, zi în care a fost constituită această comisie de control, Octavian Ţunea a ţinut să sublinieze că: „trebuie să fim atenţi cu aceste controale şi să nu fim aşa de aspri cu oamenii care vând produse de Paşte, căci, ştim cu toţii că este an de criză, iar aceasta este perioada optimă în care ei pot să-şi vândă marfa. Nu vreau să mă înţelegeţi greşit, dar nu vreau să se dea amenzi pentru nişte fleacuri“, a încheiat Ţunea.

Până vineri, DSVSA Caraş-Severin a autorizat şapte centre de sacrificare a mieilor de Paşte, în localităţile Oţelu Roşu, Oraviţa, Pojejena, Moldova Nouă, Caransebeş şi două puncte în Reşiţa.

Roxana Nafiru.