Color the Village sau Festivalul faptelor bune, la Ilidia - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ILIDIA – Aflat la a treia ediţie, evenimentul Color the Village se va desfăşura la jumătatea acestui an la Ilidia! Asociaţia Acasă în Banat îşi propune să renoveze faţadele a 30 de case în doar 3 zile!

Înfiinţată în anul 2018, asociația își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

După proiectul Ţara Morilor de Apă, prin care au fost reabilitate câteva zeci de mori din regiunea Banatului, echipa de la Asociaţia Acasă în Banat lucrează de zor pentru a pregăti toate detaliile unui proiect care a debutat acum trei ani, intitulat sugestiv Color the Village, se va desfăşura în satul Ilidia, comuna Ciclova Română, în perioada 17-19 iunie. Color the Village sau Festivalul faptelor bune este cea mai specială acţiune demarată de voluntarii de la Asociaţia Acasă în Banat, o iniţiativă demnă de toată lauda, care va aduna laolaltă voluntari din toate colţurile ţării pentru a renova nu mai puţin 30 de case în doar trei zile.

Și cum le place voluntarilor să spună, s-a dat deja adunarea pentru marea colorare! Înscrierea voluntarilor se va putea face online, pe website-ul proiectului www.colorthevillage.ro, începând cu luna aprilie.

„Ilidia (comuna Ciclova Română) a fost numită și <<Mica Americă>> întrucât multe familii au emigrat în America la începutul secolului XX și cu banii câștigați acolo au construit case deosebit de frumoase. De pe mâna meșterilor din Ilidia au ieșit unele dintre cele mai frumoase porți din lemn existente în zona Oraviței. Tot aici se regăsesc și așa numitele <<ferestre-bârfitoare>> la care localnicii stăteau la vorbă sau spionau trecătorii”, au scris voluntarii pe site-ul asociaţiei. Evenimentul din luna iunie va fi organizat în parteneriat cu Primăria Ciclova Română.

Acum doi ani, peste 250 de voluntari au participat la renovarea a 34 de case din comuna Eftimie Murgu, într-un adevărat maraton al faptelor bune. Intervențiile au durat în total 4 zile. Şi pentru că proiectul Color the Village este finanțat exclusiv din donații și sponsorizări, cei care doresc să-l susțină, o pot face către Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018. Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin, în conturile:

Banca Transilvania: Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801 SWIFT/BIC: BTRLRO22

OTP Bank: Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01

PayPal: [email protected]

Revolut: 0748918091

JCS-Nicoleta Moraru