Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Chirurgului de la Caransebeș i-a fost invalidat mandatul de membru în Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România (CMR) pe perioada 2024-2028, de membru în Consiliul CMR Caraș-Severin și de reprezentant în Adunarea Generală Națională pe aceeași perioadă!

Comisia Electorală a CMR a invocat faptul că Gheorghe Borcean, care-și dorea o funcție în conducerea națională a forului medical, „în mod contrar realității, nu a menționat în declarație cinci mandate exercitate între 1997-2020… astfel încât declarația pe proprie răspundere, sub semnătură, a fost completată contrar realității faptice la această rubrică. Prin această omisiune, comisia electorală teritorială nu a avut toate informațiile reale atunci când a analizat candidatura, iar admiterea candidaturii (lui Gheorghe Borcean-n.r.) s-a făcut în baza unor informații incomplete și nereale.”

În aceste condiții, Gheorghe Borcean n-a mai putut participa nici la alegerile pentru noua conducere națională a Colegiului Medicilor, desfășurate zilele trecute, în urma cărora Prof. dr. Cătălina Poiană, medic endocrinolog, a devenit noul șef al Colegiului Medicilor din România.

Reamintim că Gheorghe Borcean a fost șef al CMR între 2015 și 2020, iar în ultimii patru ani a fost vicepreședinte al Departamentului Jurisdicție Profesională și Litigii din cadrul Colegiului Medicilor din România, departament care anchetează reclamaţiile şi sesizările legate de nerespectarea deontologiei profesionale în cazul medicilor, întocmeşte dosarul de anchetă disciplinară și susţine acţiunea disciplinară în faţa comisiei de disciplină.

Medicul chirurg ar putea rămâne peste câteva zile și fără activitatea de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Actualul manager, Singh Bhupinder, a încercat să-l trimită la pensie, însă un magistrat de la Tribunalul Caraș-Severin l-a repus, deocamdată, în drepturi pe chirurgul în vârstă de 71 de ani. Cazul pe fond are un prim termen în data de 5 noiembrie la aceeași instanță.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu