Quantcast
Colecţie de 492 de monede vechi, recuperată - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

ANINA – Doi bărbați din Anina au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi furat, de la un bărbat din localitate, o colecție de monede vechi. Aproape 500 de monede au fost recuperate!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor din orașul Anina, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de furt calificat. Totul a început luni, 19 octombrie, când polițiștii din Anina au fost sesizați de către o persoană, membru corespondent al Societății Române de Numismatică, despre faptul că i-ar fi fost furată o colecție de monede vechi, pe care o avea în locuință. Iar a doua zi oamenii legii au reuşit să-i identifice pe cei doi bărbați în vârstă de 29 și respectiv, 32 de ani, din Anina, bănuiți de comiterea furtului. De la aceştia, poliţiştii au recuperat 492 de monede, emise în diferite perioade istorice.

Miercuri, 21 octombrie, cei doi bănuiţi au fost puşi sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Monedele urmează să fie expertizate de către specialiști din cadrul Ministerului Culturii, în vederea stabilirii apartenenței la patrimoniul cultural național, dar și a valorii acestora.

JCS-A.M.