Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Clubul Asahi Dojo Reșița a organizat sâmbătă, 15 februarie, la sala de sport a Universității Eftimie Murgu, „Cupa Asahi”, marcând astfel zece ani de activitate!

Aproximativ 200 de concurenți de la 13 cluburi s-au înscris, iar la deschiderea competiției au participat prefectul Cristian Gâfu, subsecretarul de stat Dan Stan și Aurelian Vieru, şeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

Competiția a cuprins întreceri de kata și kumite, iar practicanții de jiu-jitsu brazilian, kickboxing și aikido de la Asahi Dojo au prezentat scurte demonstrații.

„Consider că această cupă a ieșit bine, acum urmează feedback-ul de la părinți și de la iubitorii acestui sport. Cele 13 cluburi participante provin din Cluj, Zalău, Oradea, Arad, Cugir, Oțelu Roșu, Deva, Hunedoara și Reșița. Au participat 193 de copii, iar la începutul competiției am acordat câteva distincții și diplome celor care au obținut rezultate deosebite în cariera sportivă. Mi se pare normal acest lucru, deoarece este important să li se recunoască meritele acestor sportivi sau foști sportivi. Au fost premiați foști, dar și actuali campioni mondiali”, a declarat Gabriel Dobromirescu, președintele clubului Asahi Dojo.

Vicepreședintele Federației Române de Karate Tradițional, Janos Simo, prezent la competiție, a spus: „Este o onoare că am participat la acest concurs organizat la Reșița și mă bucur că Asahi Dojo a împlinit zece ani de activitate. Copiii s-au simțit foarte bine și sper ca în scurt timp să revin la Reșița. S-ar putea să revin luna viitoare, asta în cazul în care se va organiza la Reșița faza zonală a Campionatului Național. În total sunt afiliate la Federație 68 cluburi, iar numărul practicanților de karate tradițional depășește 10 000. Sperăm că vom dezvolta în continuare această mișcare”.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu