Caraş-Severin, RomaniaMOLDOVA NOUĂ – Este vorba de Kashy, cum îl cunoaşte comunitatea de Moldova Nouă, care a trecut în următoarea etapă a competiţiei muzicale, după ce a impresionat trei dintre juraţi!

Ştefan Gabriel Luca, care poate fi găsit pe Facebook cu numele Gruici Gabi, având pseudonimul muzical Kashy, îşi urmează visul, acela de a-şi face un nume în lumea muzicală. După participarea de anul trecut la „Vocea României“, a prins curaj, prezentându-se vineri seara la cel de-al nouălea sezon al concursului televizat X Factor. Din juriu fac parte Delia, Ştefan Bănică Jr., Loredana şi Florin Ristei, care au fost impresionaţi de prestaţia sa muzicală.

Kashy a prezentat mai întâi o compoziţie proprie, juraţii fiind surprinşi de curajul cu care s-a lansat într-o serie de acute ciudate, dar bine prinse pe note, luate cu precizie, într-un soi de joc muzical demonstrativ, nu lipsit de emoţie, care i-a permis să improvizeze şi să jongleze cu vocea. Interesată, Delia l-a provocat să cânte şi altceva, iar Loredana a exclamat: „Îmi place ciudățenia asta a ta, îți zic sincer“, adăugând că „e ca un diamant neşlefuit“. La rândul său, Ştefan Bănică Jr. l-a încurajat să fie ceea vrea el să fie, remarcându-i întinderea vocală şi timbrul aparte, piesa de rezervă pe care a interpretat-o fiind „Child în Time“ de la Deep Purple. Kashy i-a provocat pe juraţi să voteze cântând pe o improvizaţie la chitară a lui Florin Ristei, singurul care a considerat că nu e pregătit în acest an să meargă mai departe.

Se pare că de mic a dovedit înclinaţii artistice, astfel că la 19 ani are deja un studio acasă şi propriul canal de YouTube, a colaborat o perioadă cu Casa de Cultură Moldova Nouă, în prezent fiind student la Facultatea de Fizică şi voluntar în cadrul Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara. Cântă şi compune muzică pe versuri proprii în mai multe stiluri, respectiv pop, rock, hip-hop, jazz şi reggae şi doreşte să aibă o carieră muzicală de succes. Comunitatea din Moldova Nouă e mândră de Kashy şi îi ţine pumnii să izbândească şi în următoarele etape.

JCS-Alexandra Gorghiu