Ciucă va fi premierul României - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Preşedintele Klaus Iohannis l-a mandatat, încă o dată, să formeze un Guvern cu care să meargă în faţa Parlamentului!

Joi, România va avea un nou guvern cu puteri depline, condus de un premier PNL. La unison, liderii PNL, PSD si UDMR au dat asigurări în acest sens. „În Parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților. Am avut o discuție foarte bună. Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului“, a spus şeful statului.

De asemenea, s-a stabilit că PSD va avea 9 ministere și funcția de secretar general al Guvernului, asimilată celei de ministru, PNL 8 ministere și UDMR trei. Singurul nume cunoscut din Vestul ţării care se vehiculează că va fi ministru al Transporturilor este cărăşeanul Sorin Grindeanu.

De asemenea, noua coaliţie a mai stabilit că acolo unde şefia Consiliilor Judeţene o deţine un partid, prefectul şi şefii deconcentratelor ar urma să fie de la celelalte partide…

JCS-L.A.