Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pe sensul de urcare, înspre Muncitoresc, se circulă de astăzi pe linia de tramvai de firul din stânga!

Lucrările de amenajare a părții carosabile și trotuarului din zona Pasaj Nera – Universalul Vechi au fost extinse de astăzi, ele cuprinzând și partea dreaptă a Pasajului Artrom, prin care circulația a fost restricționată. Pe întreaga perioadă în care se va lucra la amenajarea părții carosabile, care trebuie adusă la raportul de nivel cu calea de rulare a tramvaiului existent pe tot traseul, se va circula către Muncitoresc, pe banda pe care se află linia de tramvai de pe contrasens.

„Avem promisiunea celor de la PORR că vor accelera lucrările, astfel încât la sfârșitul sfârșitul lunii septembrie să putem circula fără restricții între Centru și Muncitoresc. Asta pentru ce vrem să avem atunci definitivate și probele cu tramvaiul până sus, la terminalul din Muncitoresc.“, a precizat primarul Ioan Popa.

În zona podului Doman, unde au fost înlocuite grinzile fisurate, lucrările vor continua pentru încă circa trei săptămâni, timp în care sunt turnate sunt turnate succesiv straturi de beton până la nivelul necesar așezării șinelor de tramvai. În Muncitoresc, în Piața Republicii, încă se lucrează la pavajul din sensul giratoriu, însă a fost atacată și porțiunea către cel de-al doilea sens giratoriu din amonte, cel nou, situat la capătul noii parcări aferente noii „autogări“, unde se îndepărtează dalele fostei linii de tramvai.

JCS-Walter Fleck