Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deoarece unii instructori ai școlilor de șoferi confundă bulevardul cu străduțele, nu elevii unităților de învățământ îngreunează traficul din oraș, ci cei ai școlilor de șoferi. Situația e cunoscută primăriei, fiind sesizată de șoferii iritați de prezența pe arterele circulate a învățăceilor în ale volanului!

În consecință, cu ceva timp în urmă, reprezentanții școlilor de șoferi au fost invitați la o discuție cu privire la traseele pe care le parcurg instructorii. Primarul Ioan Popa menționa atunci că, la Sibiu, s-a dat o hotărâre prin care circulația mașinilor școlilor de șoferi a fost interzisă pe anumite tronsoane din oraș. „Mi-am arătat speranța că nu va fi nevoie să facem la fel și la Reșița, pentru că cred că ne putem înțelege. Discuția mi s-a părut lămuritoare, instructorii mi-au lăsat impresia că au înțeles mesajul. Se pare însă că nu de către toți căci unii, în loc să-și ducă cursanții pe străzi mai puțin circulate, merg pe tronsoane cu o singură bandă!”, afirmă primarul.

Problema a fost din nou discutată de primărie și Poliția Locală. Popa subliniază necesitatea unei noi discuții, la fel de lămuritoare, la capătul căreia instructorii auto să și priceapă mesajul, evitându-se astfel luarea de măsuri ca la Sibiu.

JCS-I.I.