Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful PSD a negat că ar exista tensiuni între partenerii de guvernare, subliniind că rămânerea în coaliție este o datorie față de cetățeni, stabilitatea politică putând fi asigurată doar prin votul acestora!

În contextul în care, din luna mai 2023, Marcel Ciolacu, președintele PSD, va fi premier, acesta a fost întrebat de CAON dacă liberalii vor fi scoși de la guvernare, așa cum se zvonește. Oficialul a negat că ar exista tensiuni între cele două mari forțe politice, argumentând că „fiecare dintre noi apărăm anumite principii și reprezentăm două doctrine diferite. Am intrat în această coaliție pentru că România avea nevoie urgentă de o stabilitate politică. Ar fi corect să venim și cu argumente pentru ceea ce susținem. (…) E o perioadă complicată pe care trebuie să o depășim cu toții, dar totuși ținând cont și de un echilibru“, spunea Ciolacu, referindu-se la această perioadă de discuții legate în special de majorarea pensiilor, a salariului minim.

“N-am auzit niciodată de scoaterea de la guvernare a PSD-ului sau a PNL-ului! Vă spun cu certitudine, dacă această coaliție se rupe, Partidul Social Democrat dorește să se întoarcă la votul românilor, deoarece românii au întotdeauna dreptate. Eu nu văd altă cale de a oferi României o stabilitate politică decât votul românilor, indiferent cine iese. Rămânem în această structură până în 2024. Și cred că avem această datorie față de români“, a încheiat șeful PSD.

JCS-A.M.