Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trebuie să fii în primul rând altruist, să ai un suflet nobil, dar mai ales să fii sănătos ca să poţi sări în ajutorul semenilor. Pentru asta a fost creat programul de voluntariat „Salvator din pasiune“, în acest fel membrii comunităţii având şansa de a se alătura echipajelor calificate care au această profesie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic“ al judeţului Caras-Severin a început, din 17 februarie 2020, o nouă campanie de recrutare voluntari pentru acest program. Aceasta se derulează până în data de 25 februarie 2020, prin acest program voluntarii având posibilitatea de a activa în cadrul echipajelor SMURD sau altor echipaje ale pompierilor, ca membri ai acestora, de a cunoaşte profesioniştii, de a lucra cu ei, alături de ei.

Într-un comunicat de presă, ISU precizează ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care vor se alăture echipei de salvatori cărăşeni: să aibă vârsta între 16 si 65 de ani; să fie apţi din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Activităţile derulate alături de efectivele de pompieri vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv, în funcţie de competenţele dobândite după parcurgerea programelor de pregătire. Dosarele de înscriere trebuie să cuprindă cerere model tip, certificatul de cazier judiciar, copie după actul de identitate, avizul psihologic eliberat de către un cabinet psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite, adeverinţă medicală cu menţiunea ,,Nu se află în evidenţă cu boli cronice“, „clinic sănătos“, „apt efort fizic mediu“ şi acordul părinţilor/tutorelui legal (doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani).

În comunicat se mai precizează că dosarele pot fi depuse la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin din municipiul Reşiţa, str. Castanilor nr. 123, până în data de 25 februarie 2020. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la tel. 0255211213 sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin.

JCS-A.G.

Adaugă comentariu