Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a făcut un scurt bilanţ al ajutoarelor alimentare acordate din partea Uniunii Europene.

În cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 (POAD 2014), ce prevede acordarea de ajutoare alimentare din stocurile comunitare, au fost distribuite 9.568 de pachete unui număr de 4.784 de beneficiari, fiecare persoană primind câte două pachete, stocurile fiind epuizate în totalitate.

Ajutoarele au constat în următoarele produse: făină albă de grâu, făină de mălai, ulei, zahăr, paste făinoase, carne de porc în conservă, carne de vită în suc propriu în conservă şi pateu de ficat, distribuite în două cutii de persoană. Fiecare cutie a conţinut 3 kg de făină albă de grâu, 3 kg de făină de mălai, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, o pungă de 400 g de paste făinoase, patru conserve a câte 300 g de carne de porc, trei conserve a câte 300 g de carne de vită în suc propriu, respectiv cinci cutii a câte 200 g de pateu de ficat.

Printre beneficiari s-au numărat familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social în baza Legii privind venitul minim garantat, beneficiarii de alocaţii de susţinere a familiei şi, în anumite condiţii, persoanele cu handicap, cele cu venituri sub 400 de lei şi şomerii.