Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În prezent, potrivit ISJ, în scenariul roşu se află 187 de copii din Caraş-Severin, în timp ce aproape 12% din cadrele didactice s-au vaccinat deja împotriva coronavirusului!

Potrivit unei informări transmise azi, au fost anunţate scenariile de funcţionare avizate de către Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin, precum şi de Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, raportate pe unităţi şcolare cu personalitate juridică. Informarea include şi structurile arondate acestor unităţi de învăţământ, în conformitate cu rata de incidenţă pe localităţi a cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV 2.

În judeţ, cu structurile arondate aferente sunt 409 unităţi de învăţământ, dintre care doar 122 au personalitate juridică. Scenariile pentru acestea din urmă sunt următoarele: în scenariu verde se află 57 de unităţi şcolare, 60 în scenariul galben, iar în cel roşu 5. În acest ultim scenariu se găsesc Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat din Caraşova, Şcoala Gimnazială „Petre Sava Băleanu“ din Văliug, Şcoala Gimnazială din Ocna de Fier, Şcoala Gimnazială din Ramna precum şi cea din comuna Vermeş. Numărul de elevi aflaţi în scenariul roşu este de 187, din care 27 de clasa a VIII-a, 5 din clasele XII-a şi a XIII-a, iar 155 de elevi sunt din clasele V-a, VI-a, VII-a, a IX-a, X-a şi a XI-a.

Pe platforma de vaccinare s-au înscris 1.422 de cadre didactice din totalul de circa 3.100, ceea ce reprezintă 49,96% din totalul de dascăli cărăşeni, în acest procent nefiind cuprins personalul didactic auxiliar şi nedidactic, care numără 937 de persoane. Până în prezent s-au vaccinat deja 168 de profesori, adică 11,81% din cei înscrişi pe platforma de vaccinare. Din discuţiile avute cu Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, numărul mic de cadre didactice vaccinate până în prezent s-a datorat faptului că centrul de vaccinare se află la Caransebeş, pe de-o parte, dar şi din cauza numărului mic de doze de vaccin primite, pe de altă parte.

JCS-Nicoleta Moraru