Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Noua creșă a Caransebeșului a stârnit interesul pentru cinci asocieri de firme care vor să facă proiectarea (faza adaptare la amplasament), execuția lucrărilor și asistența tehnică pe perioada acestora!

Creșa de dimensiune medie, cu o capacitate de 70 de locuri, va fi ridicată în zona Racoviță, lângă serele primăriei, valoarea totală estimată a investiției este de 11.736.107,21 lei.

Pentru cele aproape 12 milioane de lei puse-n joc de Compania Națională de Investiții concurează cinci asocieri de firme. Este vorba de CON-STRUCTIM S.A. (Timișoara), TEHNODOMUS S.R.L. (Arad), MAGNUM CONSTRUCT PROIECT SRL (Măgurele), JDA CONSULT SRL (Timișoara) și ANSTHALL ACCENT (București). Toate aceste firme sunt liderii asocierilor, fiecare având mai mulți subcontractori în ofertele depuse la CNI.

Constructorii vor avea la dispoziție maxim 50 de luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Câștigătorul licitației, care va fi desemnat, cel mai probabil, în luna aprilie 2022, va trebui să construiască o creșă care va avea doar parter, va fi prevăzută cu panouri solare și fotovoltaice, iar pe terenul de 9.000 de metri pătrați, pe lângă construcția propriu-zisă, va mai realiza, conform cerințelor CNI, spații verzi, locuri de joacă și locuri de parcare.

În prezent, două creșe funcționează în Caransebeș, la Grădinița PP4 (25 de locuri) și la Grădinița PP5 (15 locuri), cererea pentru locuri la creșă fiind destul de mare.

JCS-R.M.