Christian Arrydan Tamaş, vicecampion naţional la șah - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Caransebeșeanul Christian Arrydan Tamaș, legitimat la Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, a devenit vicecampion național la șah în urma participării la Campionate Naţionale pentru copii şi juniori, desfășurate la Eforie Nord!

Tamaș a obținut 7 puncte din 9 posibile, adică a înregistrat şase victorii, a remizat de două ori și a pierdut un meci. La această competiție au participat aproximativ 400 de tinere șahiști din România. Din Caraş-Severin, Albert Drăgoi, Alex Korcsek, Vlad Guţu, Alin Stângu, Ionel Văduva şi Bogdan Grecu.

„Au fost trei campionate naționale, adică de șah rapid, clasic și blitz, de câte nouă runde fiecare. Deci, ca să spun așa, a fost un maraton de șah pentru toți copiii. Din județul nostru au participat șapte copii și am fost sponsorizați de Primăria Reșița. Copiii au muncit timp de zece zile și au obținut rezultate pe măsura acestei munci depuse. Christian Tamaș, elevul meu, a reușit să obțină la șah rapid locul al doilea, o performanță extraordinară. Anul trecut a obținut locul doi și trei, dar a jucat la categoria sub 12 ani. Acum a concurat pentru prima dată la categoria sub 14 ani și i-a fost puțin mai greu. Cred că anul viitor, când o să fie el veteran al categoriei, Christian va avea cele mai mari șanse să obțină primul loc la toate probele”, A declarat antrenorul Alexandru Tunaru.

JCS-Ștefan Moraru