Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Romeo Dunca a concluzionat că am fi ajuns mult mai departe dacă toți consilierii ar fi tras pentru binele județului!

Șeful județului a tras o linie la final de mandat, vizavi de atmosfera de lucru din palatul administrativ, concluzionând că a fost un război în defavoarea cetățeanului, că aleșii nu au fost de fapt interesați de binele județului, ci doar de contre, de opoziție la orice proiect doar pentru că el purta semnătura „Dunca“. Lucru de altfel recunoscut și de social-democrați atunci când au justificat de ce se opun dezvoltării de pe Muntele Mic sau proiectului Nedeia.

„Luptă, 80% din energia consumată a fost ca să temperăm războaiele începute și să ne împotrivim unul proiectelor altuia, spune Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Deci asta a fost! Și totuși stau și mă întreb dacă toți consilierii ar fi tras, toți, înspre problemele județului… eram departe, da? Pentru că și așa s-a făcut foarte mult. Cu 20% din energie irosită în direcția corectă! Gândiți-vă că fiecare ședință… sunt doar câteva puncte care nu s-au rezolvat, cum este drumul de la Poiana Mărului la camping, în care au fost nevoie de 7 ședințe sterile, de ură, de răutate și nu s-a rezolvat. Și probabil cei care vor veni, în final, dacă se vor gândi la binele poporului, vor face ei, pentru ce să nu faci, dacă vrei să te gândești la dezvoltarea turistică a județului.“

Opoziția social-democraților și aliaților din CJ nu a afectat sau blocat doar proiectele purtând semnătura lui Dunca. Alianța a întârziat și continuă s-o facă și în cazul proiectului Semenic, al lui Nelu Popa. „Gândiți-vă câte ședințe sterile, cu ceartă, am avut pentru aprobarea cedării terenului de pe Semenic către Primăria Reșița, acolo unde de fapt venea lacul, și ce bucuroși sunt toți acuma și se bat cu pumnii în piept că ei au fost de partea proiectului, amintește Dunca. Nu este adevărat! A fost o luptă, au fost 4 sau 5 ședințe. Gândiți-vă ce ar fi fost dacă ședința trecută ziceau să dăm drumul să facem acest studiu de piață pentru accesarea acestui credit, pentru că ce a fost greu legat de acest credit s-a făcut! S-a făcut proiectul prim munca Primăriei Reșița și a lui Nelu, nu a Consiliului Județean, pentru că CJ a făcut puțin din ceea ce trebuia să facă și cu greu, prin alocările și prin înțelepciunea celor de la Guvern, sigur au fost și alți oameni care înțeles și au dat această șansă proiectului. Și gândiți-vă câte contre am avut!“

Dar să încheiem cu partea plină: chiar dacă se putea mai mult, cu doar 20% efort, s-au făcut multe…

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Daca puteam mai mult eram si noi unde este Germania acuma.

Adaugă comentariu