Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Memoriul de prezentare a proiectului a fost publicat, spre informare, de Agenția pentru Protecția Mediului!

Amenajarea malului Dunării, avută în vedere de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, vizează o deschidere la Dunăre de 50 m și 250 mp încadrați în categoria „terenurilor cu destinație specială”, situate în intravilanul orașului, cu acces direct din str. Dunării. Practic, ITPF intenționează construirea unui cheu drept lung de cca. 50 m, amplasarea unui container tip birou, a unei stații de carburanți mobilă, precum și executarea unor lucrări de branșamente/racord la utilități, împrejmuiri teren și amenajări exterioare. Necesitatea executării acestor lucrări este motivată de faptul că locația în care sunt bazate ambarcațiunile aparținând Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche nu corespunde exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță și confort a traficului maritim.

„În perioada 2002 – 2018, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a achiziționat, din fonduri externe nerambursabile, cca. 220 nave și mijloace plutitoare, necesare îndeplinirii misiunilor specifice. În prezent, din cauza lipsei spațiilor amenajate pentru mijloace plutitoare, în zona Moldova Nouă, bazarea se realizează, în mod necorespunzător, în dana triplă, în zona portului turistic, la un cheu aparținând Căpităniei Portului Moldova Nouă.“, se arată în memoriul ITPF. Ulterior amenajării avute în vedere, cele 5 șalupe, 6 ambarcațiuni de intervenție și 2 pontoane din dotarea Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Veche, ar urma să fie relocate în noua locație.

JCS-Walter Fleck