Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Liliana Danci-Dragomir, Loredana Ohâi, Cosmin Ilie și Ion Radu mai așteaptă pentru terenurile pe care vor să-și construiască o casă. Cetățeni de onoare ai municipiului Caransebeș, cei patru ar fi trebuit să beneficieze de teren gratuit pentru casă, însă în Consiliul Local s-au lovit de opoziția celor de la PSD.

Mai exact, proiectul inițiat de primarul Felix Borcean, prin care se înscria în domeniul privat al Caransebeșului un teren de 18.000 de metri pătrați, situat în cartierul Teiuș, din care o parte ar fi ajuns la cei patru pentru a-și construi locuințele, nu a trecut la vot.

„Știți că ați mai venit cu trecerea din domeniul public în cel privat, având în vedere faptul că există acea hotărâre pe care noi o considerăm ilegală (nici Instituția Prefectului, nici vreo instanță nu au declarat hotărârea ilegală – N.R.) prin care s-a dat spre vânzare din domeniul statului acel teren… Dacă erați bine intenționați să faceți lucrul acesta pentru cetățenii de onoare, puteați să-l faceți și pentru ceilalți cetățeni care cer teren la legea restituirii proprietăților, sunt peste 100 de cereri nesoluționate la nivelul primăriei, dar așa vreți să dați la câțiva oameni, iar restul să intre sub incidența acelei hotărâri. Prin urmare, nu putem fi de acord cu acest proiect de hotărâre”, a explicat liderul grupului PSD, Florin Bogdea.

Zis și făcut! La vot, cei 9 consilieri PSD au fost împotrivă și cum erau necesare două treimi din voturi, cele 10 ale liberalilor nu au fost de ajuns pentru ca proiectul să fie aprobat.

Așadar, atleții Liliana Danci-Dragomir (multiplă medaliată la nivel național și internațional) și Cosmin Ilie (șeful Detașamentului de Pompieri Militari Caransebeș, campion mondial), judoka Loredana Ohâi (multiplă medaliată la nivel național și internațional) și antrenorul de judo Ion Radu, prin mâna căruia au trecut sute de sportivi, s-au convins pe propria piele că, uneori, titlul de cetățean de onoare nu înseamnă decât o bucată de hârtie frumos ambalată în țiplă…

JCS-R.M.