Caraş-Severin, Romania

CORONINI – Obiectivul istoric şi turistic este aproape de inaugurare. Firma care se ocupă de renovare a solicitat încă două luni de amânare până la finalizarea lucrărilor!

„Au nevoie de acest timp pentru a termina iluminatul arhitectural și câteva alei!“, ne-a spus primarul Ilie Boboescu. Însă, în localitatea de pe Clisura Dunării nu totul se învârte în jurul Cetăţii Ladislau. „Vom avea un proiect prin <<Anghel Saligny>> pe drumul comunal Coronini – Sfânta Elena. Avem toate documentele necesare, iar suma pentru finanțare este în valoare de 10 milioane de lei.”, susţine edilul comunei.

Primarul a mai menționat că se va depune un proiect de extindere și modernizare a rețelei de apă în comună. „Proiectul este în valoare de 4 milioane de lei.” a declarat el. Dar până vin banii pentru drumuri şi apă, primăria se pregăteşte de Ruga din 20 iulie, de Sf. Ilie. Sărbătoarea începe dimineața, la ora 8, la biserica din localitate, unde toți localnicii vin îmbrăcați în port popular. „Apoi, oamenii merg acasă la masă. Seara, pe la ora 20, localnicii și musafirii se adună în fața căminului, acolo unde li s-a pregătit un program artistic folcloric susținut de tinerii din sat.“, a precizat primarul Ilie Boboescu. Puţină distracţie printre proiecte nu strică!

JCS-Denis Dutca

FOTO: Banatul Montan