Certurile deschid centura in primavara - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Compania de Drumuri Naționale a anunțat vineri că termenul pentru reluarea circulației, pe centura Caransebeşului, va fi de 15 aprilie 2014.

Motivul oficial al acestei întârzieri fiind efectuarea lucrărilor de reparații la viaductul din zona Valea Mare. Numai că pe teren situația stă altfel, pentru că spaniolii de la Copisa susțin că au reabilitat viaductul și așteaptă doar recepționarea lucrării de către o comisie comună CNADNR-Ministerul Transporturilor.

Potrivit unor surse din interiorul Copisa, se pare că spaniolii nu au ajuns la o înțelegere din punct de vedere financiar cu Ministerul Transporturilor, oficialii de la București spunând că nu plătesc și lucrarea de refacere a viaductului care, în opinia acestora, ar trebui suportată de Copisa. Întârzierea redeschiderii traficului pe centură creează probleme și municipalității de pe Timiș și Sebeș care spera că de la jumătatea acestei luni mașinile de mare tonaj să nu mai treacă prin zona centrală.

„Regret că va trebui să suportăm în continuare traficul de mare tonaj în zona de protecție a monumentelor din Centrul Civic și acum în perioada de iarnă, deoarece nu toți camionagii vor respecta rutele de ocolire oficiale din comunicatul CNADNR. Înțelegem efortul Companiei pentru realizarea unui nou viaduct de calitate și vom încerca să ne organizăm cât mai bine cu deszăpezirea pe întregul tronson al camioanelor, pentru a nu înregistra blocaje în traficul din municipiu și pentru a ne proteja cetățenii de accidentele de circulație”, a precizat primarul Marcel Vela.

Până la primăvară, șoferii au la dispoziție aceleași rute ocolitoare oferite de CNADNR începând din luna mai a acestui an: DN 6 Timişoara-Lugoj-Caransebeş, DN 68 Caransebeş – Haţeg, DN 66 Haţeg – Simeria, DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş, DN 58 Caransebeş – Reşiţa – Anina, DN 57B Anina – Bozovici – Iablaniţa (intersecţie cu DN 6 ). Șoferii TIR-urilor care nu vor folosi aceste rute și vor dori să treacă prin interiorul Caransebeșului vor plăti ca și până acum taxa de de tranzit de 100 de lei.

Nina Curiţa