Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – În Săptămâna Culturii, la Moldova Nouă a fost inaugurat Centrul Cultural pentru Tineret, un modern spaţiu dedicat copiilor şi tinerilor!

În perioada 16-22 octombrie, oraşul de la malul Dunării este gazda celei de-a 47-a ediţii a „Zilelor Culturii“. Cu acest prilej, locuitorii din Moldova Nouă şi nu numai sunt invitaţi la Casa de Cultură, unde cu sprijinul administraţiei locale au fost pregătite numeroase evenimente culturale: o expoziție de artă plastică, un spectacol de divertisment, teatru, muzică, întâlniri literare şi proiecții de film.
Săptămâna culturală din acest an vine şi cu o surpriză pentru toți iubitorii de frumos. Este vorba despre inaugurarea Centrului Cultural pentru Tineret.

„Luni, 16 octombrie, am inaugurat noul edificiu cultural, aflat în imediata proximitate a Casei de Cultură. Acesta este dotat cu tot ceea ce trebuie (mobilier, instrumente muzicale, echipamente IT, scenă profesională pentru evenimente etc.) pentru ca tinerii din comunitate să-și poată perfecționa cunoștințele și să poată face performanță. De asemenea, proiectul cuprinde și câteva locuri de parcare în spatele clădirii. Ulterior inaugurării, mai exact în perioada 17-20 octombrie, în intervalul orar 10.00-15.00, Centrul va avea porțile deschise pentru copii, părinți, bunici și pentru toți cei care vor dori să vadă întregul rezultat. Munca noastră prinde contur, iar asta înseamnă că, ușor, dar sigur, ne atingem obiectivele. Acesta nu este singurul proiect care vizează segmentul cultural. Peste câteva luni vom inaugura și Centrul Multicultural de pe Faleza Dunării, acolo unde astăzi se muncește ca la carte pentru a respecta termenele. Referitor la săptămâna culturală, ne-am gândit la activități care să bucure și să încânte publicul spectator, care să-i educe gusturile și să-l fidelizeze. Orașul Moldova Nouă a dat și sunt sigur că va da în continuare oameni valoroși, indiferent de domeniul de activitate, însă pentru asta este nevoie de o infrastructură pe măsură, iar noi tocmai acest lucru încercăm să-l punem la punct!“, a transmis Ion Chisăliţă primarul oraşului Moldova Nouă.

JCS-Nicoleta Moraru