Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „Zilele trecute vă aminteam despre invitația primită de Jandarmeria Română pentru participarea în cadrul evenimentului «Gala Alpinismului Românesc». Iată că a sosit momentul să anunțăm și câștigătorul titlului «Cel mai bun jandarm montan din anul 2019»“!

Aşa începe mesajul postat de Jandarmeria Română pe o reţea de socializare. Acesta este nimeni altul decât plutonier adjutant Adalbert Krepelea, care a izbutit să cucerească cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, vârful Aconcagua.

„Pe vânt puternic și la temperaturi sub 0 grade Celsius, temerarul montaniard jandarm a început ascensiunea în data de 7 ianuarie, pe un traseu dificil, care i-a pus la încercare toate calitățile fizice și psihice. A ajuns la tabăra de aclimatizare «Berlin», aflată la peste 5.000 de metri altitudine, pentru ca la data de 18 ianuarie să atingă altitudinea de 6.962 de metri, cucerind în acest fel cel mai înalt vârf din Argentina, Aconcagua. De-a lungul timpului, Adi a participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În prezent, îşi desfăşoară activitatea la Postul de Jandarmi Montan Văliug din cadrul IJJ Caraș-Severin“, sună descrierea făcută jandarmului cărăşean.

JCS-A.M.