Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin și Lions Reșița Kidness au premiat cei mai buni dansatori de la Mystic Reșița, dar și pe antrenorul Alex Holecz!

Sportivii au fost recompensați cu echipamente, plachete și diplome pentru rezultatele deosebite obținute. Adelina Stanciu, Marius Pădurean, Andreea Dumitru și Bogdan Kostner sunt dansatorii care vor reprezenta România la Campionatele Europene și Mondiale!

„Ne bucurăm că ceea ce am promis la finalul anului trecut începem să facem, adică să premiem cei mai buni sportivi de la fiecare ramură. Acum au venit rândul celor mai buni sportivi dansatori din județul Caraș-Severin să fie recompensați, iar pentru mine este o mândrie și o bucurie că m-am aflat printre ei. Aceste perechi de dansatori ne vor reprezenta la Campionatele Europene și Mondiale. Vreau să le mulțumesc celor de la Lions Reșița Kindness, pentru că am început o colaborare de aproximativ trei ani și în fiecare an ne sprijină în ceea ce înseamnă activitatea sportivă și nu numai. Vreau să felicit sportivii și le doresc un an competițional mult mai bun decât cel care a trecut. Sper că veți obține măcar o medalie de la Campionatele Europene sau de la Mondiale, deoarece sportul este cel mai bun ambasador al României”, a declarat Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene de Sport Caraș-Severin.

Adelina Stanciu, Marius Pădurean, Andreea Dumitru și Bogdan Kostner sunt cei mai buni sportivi de la Mystic Reșița, sportivi care în acest an au reușit să-și depășească toate performanțele de până acum. Aceștia au reușit să se afle în finalele Campionatului Național de dans sportiv, pe fiecare secțiune la care au concurat. Ambele perechi au obținut medalia de argint. Acest lucru înseamnă pentru noi faptul că în anul 2022, Mystic Reșița va reprezenta România cu două perechi la Campionatele Mondiale și Europene. Până în acest moment, suntem singurul club din țară care a reușit această performanță. Andreea Dumitru și Bogdan Kostner performează în secțiunea latino și ei ne vor reprezenta la Mondiale în data de 3 decembrie, la Cagliari, în Italia, respectiv la Europene pe 23 octombrie, la Erevan, în Armenia. Încă nu s-a stabilit data și locul pentru Campionatele Mondiale ale perechii Adelina Stanciu și Marius Pădurean, dar cel mai probabil vor avea loc în Croația sau Bulgaria. De asemenea, pentru noi urmează săptămâna viitoare cel mai important concurs de pe glob, și anume German Open Championships, care este mai greu decât un campionat mondial. Spun acest lucru, deoarece acolo nu există restricții de participare. La Mondiale participă doar primele două perechi ale fiecărei țări din lume, în schimb la German Open vor fi toate perechile de pe glob, deja sunt înscrise 3000 de perechi. Concursul va dura o săptămână și sperăm să venim cu vești bune de acolo. Mulțumesc Direcției de Sport Caraș-Severin și celor de la Lions pentru sprijin și pentru faptul că nu au lăsat aceste rezultate să treacă neobservate. Sportivii se pregătesc mult mai mult decât și-ar dori ei și pot spune că oboseala își spune cuvântul înainte de plecarea noastră la Stuttgart. Ce a fost greu a trecut, iar acum doar dansul va spune dacă am muncit bine sau nu”, a spus Alex Holecz, antrenorul sportivilor de la Mystic Reșița.

JCS-Ștefan Moraru