Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu este de părere că „firmele care își desfășoară corect activitatea și plătesc cinstit toate facturile și taxele trebuie sprijinite prin măsuri dure împotriva evazioniștilor!“

Social-democratul cărășean a prezentat câteva dintre măsurile luate în această direcție. Astfel, începând de luna aceasta, „sistemul de facturare electronică (e-Factura) devine obligatoriu în relația dintre firme și instituțiile publice, ceea ce reprezintă o mână de ajutor pentru toți comercianții onești, pentru a nu mai fi dezavantajați în fața celor care fraudează statul. O altă măsură care se aplică este Radarul Mărfurilor, un sistem electronic integrat de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat. Descurajarea transporturilor nedeclarate înseamnă mai mulți bani negri scoși la suprafață din economia subterană, bani pe care statul îi poate folosi la programe de sprijin pentru categoriile vulnerabile“.

Potrivit deputatului cărășean, prin sisteme digitale moderne, precum e-factura și RO e-Transport, România poate genera nu doar un plus de fonduri bugetare, ci și mai multă echitate economică. „Povara fiscală trebuie redistribuită corect și pusă masiv și pe umerii celor care s-au obișnuit de atâția ani să nu plătească nimic societății, ci doar să acumuleze averi indecente!“, a încheiat Silviu Hurduzeu.

JCS-A.M.