Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Jandarmii și salvamontiștii cărășeni au avut o intervenție dificilă în acest weekend, în zona Valea Lungă din Munții Cernei, acolo unde un grup de turiști din Cehia a întâmpinat probleme în drumeția în care se aflau de șase zile pe traseele montane din Caraș-Severin!

Cei cinci cehi au avut nevoie de sprijinul salvatorilor, după ce o tânără nu s-a mai putut deplasa pentru a continua drumeția.

„În urma solicitării primite de la Salvamont Băile Herculane, prin care dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin a fost anunțat că o persoană se afla în stare de inconștiență în zona <<Valea Lungă>> din Munții Cernei, echipajul de jandarmerie împreună cu colegii de la Salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală. Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată. La sosirea echipajului, tânăra se afla într-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane. Intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator: <<Vă mulțumesc din suflet că ne-ați salvat>>!”, spun jandarmii cărășeni.

Încă o dată, aceștia atrag atenția asupra faptului că turiștii trebuie să fie pregătiți la toate capitolele atunci când pleacă în expediții pe trasee dificile, iar dacă sunt probleme și „vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate”.

JCS-L.A.