Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Obiectivul a fost scos la vânzare în întregime. Licitaţia a fost cu strigare ascendentă, preţul de pornire fiind de 2.844.000 euro.

Adunarea Creditorilor, în care Statul Român, reprezentat prin mai multe instituţii dintre care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, deţine peste 50%, a aprobat spre finele anului trecut (mai exact în luna octombrie) vânzarea în bloc a platformei Mociur. Potrivit reprezentanţilor UCMR, platforma nu face parte din centrul activităţii uzinei reşiţene. Practic, aici societatea nu mai desfăşoară de foarte mulţi ani activităţi de producţie, majoritatea imobilelor fiind în conservare. Un alt motiv care a grăbit luarea acestei decizii l-a constituit vânzarea şi demolarea imobilelor de pe platformele învecinate, cum ar fi UCM Turnate şi Eurometal, fapt ce a sporit gradul de expunere a bunurilor UCMR la furt şi vandalizare.

Vânzarea s-a făcut astăzi, 28 ianuarie, în cadrul unei licitaţii organizate la Bucureşti de Consorţiul de Administratori Judiciari, licitaţie adjudecată de filiala imobiliară a firmei Auchan. CEETRUS România a fost singurul ofertant, singurul care a cumpărat caietul de sarcini şi a depus garanţia de 513 511 de euro. Cine este CEETRUS? Filiala imobiliară a grupului Auchan, axat în principal pe segmentul retail, care şi-a propus să devină un dezvoltator urban, de proiecte cu funcţiuni mixte. Cel mai mare astfel de proiect se află în România, la Braşov, acolo unde CEETRUS a demarat în 2012 un amplu proces de regenerare urbană a fostei plaftorme Tractorul. Compania are proiecte mixte în Satu Mare, Cluj, Sibiu, Craiova, Bucureşti, dar şi la Reşiţa. Asupra planurilor avute la Reşiţa pe Platforma Mociur vom reveni.

Foto: Adrian Drăgan