Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dezvoltatorul imobiliar a oferit oraşului cinci suprafeţe de teren situate în zona Mociur, în vederea amenajării unei reţele de transport public!

Aleşii locali s-au întâlnit zilele trecute într-o şedinţă de îndată pentru a dezbate mai multe proiecte de interes pentru bunul mers al urbei. Printre multitudinea de proiecte, unul a vizat oferta de donaţie a Ceetrus România SRL, pentru cinci terenuri având suprafeţe de 6.311 mp, 30.387 mp, 1.643 mp, 434 mp şi 327 mp.

După cum reşiţenii stiu deja, în ultima perioadă, o parte semnificativă din fosta platformă Mociur a fost cumpărată de Ceetrus România, care şi-a manifestat interesul de a demara în această zonă a oraşului proiecte de dezvoltare imobiliară, proiecte ce urmează să fi corelate cu strategia de dezvoltarea a municipiului de pe Bârzava. Astfel, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii în cartierul Mociur a fost identificat un traseu optim pentru realizarea unui drum de transport rutier, parţial cu patru benzi, parţial cu două benzi, potrivit detaliilor din referatului de aprobare al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Reşiţa. Acest traseu a vizat şi câteva suprafeţe de teren aflate în proprietatea acestui mare dezvoltator imobiliar.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, iar în urma acceptării donaţiei, administraţia locală va avea obligaţia de a realiza o reţea de drumuri de transport public. Totodată, potrivit hotărârii recent aprobate, valoarea contabilă a suprafeţelor de teren este de 90,26 lei/mp. În ceea ce priveşte regimul juridic al terenurilor, acestea vor fi de proprietate publică, rămânând pe toată durata existenţei lor de uz şi de interes public.

JCS-Nicoleta Moraru