Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cel puţin asta ne-a spus primarul Reşiţei, Ioan Popa, exprimându-şi totodată bucuria că zona Mociurului va înflori!

Aşa cum v-am spus, în exclusivitate, CEETRUS România a cumpărat Platforma Mociur, aproximativ 22 de hectare de teren. „Din ceea ce ştiu eu, firma a bugetat în acest an circa 37 de milioane de euro pentru Reşiţa. Dezvoltarea zonei va fi în etape, într-o primă fază vor face mall, cu cinema multiplex, apoi vor face clădiri cu birouri clasă A, iar în a treia fază se vor axa pe clădiri rezidenţiale. Este un lucru foarte important achiziţionarea Platformei Mociur de CEETRUS. Lângă ei, Primăria Reşiţa va face aqualandul“, ne-a spus edilul municipiului.

Nu demult, Tatian Diaconu, CEO al CEETRUS România, într-un interviu acordat Business Magazin a dat Reşiţa drept exemplu de bune practici. Acesta spunea că tot aude trei idei care ţin de mitologia urbană românească. „«Nu sunt bani.» Fals. Sunt exemple de localităţi – fără să vorbim de oraşe foarte mari – care au investiţii de zeci sau sute de milioane de euro. De exemplu, Reşiţa, oraş cu 70.000 de locuitori, care a atras în ultimele 18 luni investiţii de 50 de milioane de euro, din fonduri europene; aceşti bani schimbă faţa oraşului“, spunea Diaconu. În privinţa banilor investiţi de CEETRUS în diverse proiecte, şeful companiei spunea, tot pentru Business Magazin, că este foarte uşor „să-ţi rupi gâtul, pentru că vorbim de sume foarte mari. De aceea încercăm să nu facem greşeli mari plătind preţuri nesustenabile. Orice proiect vom mai face de acum înainte va fi mixt, nu neapărat într-o formulă anume, poate fi orice combinaţie de comercial, rezidenţial şi office“. Cam aşa cum va fi la Reşiţa…