Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Un conflict spontan între doi vecini s-a sfârșit dramatic pentru amândoi: unul dintre ei a ajuns la spital, iar celălalt a fost reținut, apoi arestat. Fapta a fost sesizată anchetatorilor de fiica victimei, care a sunat la Poliție, procurorii cărășeni dispunând punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva agresorului!

Inițial, acuzațiile se centrau în jurul infracțiunii de loviri sau alte violențe, starea victimei și gravitatea leziunilor suferite de aceasta ducând ulterior la schimbarea încadrării în tentativă de omor.

„În noaptea de 6 spre 7 ianuarie, în jurul orei 00.00, în timp ce afla pe holul blocului cu nr. 2 de pe strada Petru Maior, din municipiul Reșița, pe fondul unui conflict spontan, numitul C. M., în vârstă de 48 ani, l-a lovit o singură dată cu un obiect tăietor/înțepător în zona pieptului pe vecinul său H. D., în vârstă de 54 ani, agresiune în urma căreia a suferit o plagă înjunghiată toraco-abdominală. Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, inculpatul C.M. a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 7 ianuarie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a formulat, în data de 8 ianuarie, propunere de arestare preventivă a inculpatului C.M pentru o perioadă de 30 de zile la Tribunalul Caraș-Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor (…), fiind admisă de judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin.“, se arată în comunicatul parchetului județean.

Trebuie precizat că, din document, am putut desprinde faptul că, deși conflictul a fost unul spontan, agresorul nu este la prima abatere, aflându-ne în situația unei recidive. Adică a suferit anterior o condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an, nefiind împlinit termenul de reabilitare.

JCS-A.M.