Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Reprezentantul filialei românești a investitorului turc de la Moldova Nouă a prezentat, astăzi, sub cupola palatului prefectural cărășean, care este stadiul actual al lucrurilor din Clisură!

Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a avut astăzi, în palatul administrativ, o întrevedere cu reprezentantul conducerii CupruMold Mining, companie care urmează să dezvolte la Moldova Nouă una dintre cele mai moderne mine de cupru la nivel regional, cu importante beneficii locale și naționale din punct de vedere socio-economic. Discuțiile vizavi de investiția din Clisură relevă și etapa în care se află lucrurile în clipa de față. „Momentan, societatea se află în perioada de obținere a avizelor și autorizațiilor necesare pentru începerea activității. CupruMold Mining este filiala românească a Eti Bakir ȘA, companie cu aproape 90 de ani de experiență în minerit și industria metalurgiei“, informează Cancelaria Prefectului.

Vizavi de investiția de la Moldova Nouă, au existat și temeri venite din partea unor organizații de mediu. Reprezentanții societății au făcut însă public un angajament față de comunitate și față de cei care vor lucra acolo. „Ne-am angajat să garantăm sănătatea și siguranța personalului minier și a tuturor celor afectați de operațiunile desfășurate de CupruMold. Ne propunem să facem asta prin respectarea tuturor reglementărilor din domeniu, punând accent pe un climat socio-economic stabil, investind în oameni și în formarea lor continuă, evaluând și monitorizând continuu impactul social al activităților miniere. Avem încrederea că investițiile pe care le vom face la Moldova Nouă vor duce și la creșterea calității serviciilor de sănătate publică. Aceasta este promisiunea de parteneriat pe care noi o facem comunităților locale“, au încheiat cei de la CupruMold.  

JCS-Antoniu Mocanu