Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Dormitorul este una dintre cele mai importante camere ale unei case. Este locul în care te odihneşti, te relaxezi, te pregăteşti pentru fiecare început de zi sau te bucuri de pasiunile tale, de la lectura şi până la filme sau seriale. De aceea, este important că dormitorul să fie un spaţiu pe placul tău, care îţi inspiră stare de bine.

Reamenajarea acestei se camere se poate face uşor, mai ales dacă îţi place să faci mici schimbări. Poţi să înlocuieşti anumite piese de mobilier, să schimbi modul în care mobila este aranjată sau chiar să achiziţionezi noi accesorii.

Află mai jos ce trebuie să ştii când vrei să-ţi reamenajezi dormitorul:

Axează-te pe mobilierul de bază

Reamenajarea dormitorului se poate face cu doar câteva piese de bază. Dacă începi un astfel de proces, axează-te întâi pe noptiere, pat, somiera şi dressing. Nu trebuie neapărat să schimbi tot mobilierul pe care-l ai deja, mai ales dacă unele piese încă sunt funcţionale şi moderne. Desigur, poţi reamenaja şi fără să achiziţionezi piese noi. Ai varianta de a colanta mobilierul, de a-l lăcui sau de a-i schimba aşezarea în cameră.

Împarte spaţiul în mai multe zone

Dormitorul poate fi mai mult decât spaţiul de somn. Poţi amenaja un colţ de lectură, un spaţiu de lucru sau chiar un colţişor pentru sport în dormitor, în funcţie de spaţiul de care dispui. Aşa că atunci când te apuci să reamenajezi, gândeşte-te cum vrei să împărţi spaţiul din dormitor. Poţi adăuga un fotoliu şi un lampadar, ca să ai un loc pentru lectura şi lucru, un birou de dimensiuni mici sau câteva accesorii pentru sport, precum gantere şi salteluţele.

Caută ofertele potrivite

Reamenajarea dormitorului se poate face indiferent de buget, mai ales dacă acorzi atenţie ofertelor. Găseşti o mulţime de piese cool pentru dormitor, de la noptiere şi până la lenjerii de pat din bumbac sau saltele la preţuri accesibile, atât în sezonul de oferte, cât şi-n magazinele tip outlet. Nu te grăbi să achiziţionezi piese, ci studiază piaţa cu atenţie înainte de a face cumpărături.

În cazul în care vrei să schimbi întregul mobilier şi ai un buget redus, cauta oferte de seturi pentru dormitor, care să îţi ofere toate piesele esenţiale, de la pat şi noptiere până la dulap.

Ţine cont de regulile de asamblare

Dacă îţi doreşti să reamenajezi pe cont propriu, va trebui să asamblezi diverse accesorii şi piese de mobilier. Înainte de a le achiziţiona, cauta instrucţiunile de asamblare ca să vezi dacă te poţi ocupa pe cont propriu de un astfel de task. Mai mult, dacă ai în plan să ceri ajutor pentru asamblare, cauta un profesionist înainte de a face achiziţia. Astfel, vei şti sigur că ai la cine să apelezi atunci când noul mobilier va sosi.

Adaugă decoraţiuni de bun gust

O mulţime de accesorii pot deveni decoraţiuni de bun gust, de la lenjerii de pat din bumbac şi până la oglinzi sau lumânări parfumate. De aceea, este o idee bună să alcătuieşti o listă cu câteva decoraţiuni pe care să le incluzi în amenajare. Îndreaptă-te către piese timeless, precum cuverturile de pat în nuanţe pământii, oglinzile cu rame din lemn sau metalice, ramele foto de dimensiuni mici sau plantele decorative.

Include accesoriile esenţiale pe lista de cumpărături

Somiera, salteaua, pernele, lenjeria de pat din bumbac, in sau satin, toate se număra printre accesoriile esenţiale pentru un dormitor complet. Când începi procesul de reamenajare, include pe lista de cumpărături şi astfel de accesorii. Începe cu cele de dimensiuni mari, precum somiera şi salteaua. Acestea îţi influenţează direct calitatea somnului, aşa că este bine să alegi cu grijă. Mai apoi, îndreaptă-te către lenjerii de pat din bumbac sau în şi perne de calitate, care să îţi asigure un somn odihnitor.

Nu uita să adaugi pe listă şi draperii, rolete pentru geam sau jaluzele, astfel încât să poţi controla uşor lumina ce intră în cameră, indiferent de momentul zilei.

Ia-ţi inspiraţia din ideile de mai sus ca să îţi reamenajezi dormitorul exact aşa cum visezi, de la mobilier la accesorii.