Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Prima generație de absolvenți ai Liceului Tehnologic „Max Ausnit”, inițiativă privată a omului de afaceri Gabriel Olariu la aeroportul din Caransebeș, a predat vineri, simbolic, cheia liceului celor din clasa a XI-a!

Pregătiți în meseria de tehnician de aviație, tinerii absolvenți au aflat de la cei care i-au ghidat timp de patru ani că „Ce faceți voi aici, jos, va avea impact sus, pe cer!”.

Festivitatea a avut loc chiar în incinta liceului de la aeroport, loc pe care Olariu l-a modernizat pentru ca elevii și cadrele didactice să-și desfășoare cursurile în condiții excelente și să poată deveni specialiști în domeniul aviației. Un vis împlinit al soților Gabriel și Ionela Olariu, prin faptul că prima generație de absolvenți, dirjată de profesoara Cristina Murariu, e pe traiectoria bună.

„Am ajuns la absolvirea primei promoții, iar acum ne pregătim pentru acreditarea la ARACIP. Le mulțumesc profesorilor, dar și părinților care au avut încredere să-și dea copiii pe mâna noastră. Noi am fost greșit înțeleși încă de la început, faptul că am deschis această școală părea o fentă ca să evităm dezvoltarea aeroportului, însă un aeroport fără viață nu are rost. Viitorul, școala, copiii, firmele de reparații avioane, astea vor aduce viață pe aeroportul din Caransebeș. Firma care a inițiat acum patru ani liceul se autorizează pentru a deveni un service autorizat ca să repare avioane și va fi primul loc de muncă al acestor copii. În două-trei luni finalizăm modernizarea hangarului 2 și vom fi autorizați, vom avea personal calificat pentru un centru de reparații avioane mici. Spuneți și altor tineri despre școala noastră, ca să vină să se specializeze în această meserie”, a fost apelul lui Gabriel Olariu, care ne-a dezvăluit și alte noutăți de la aeroport, asupra cărora vom reveni.

Până atunci, pentru prima generație de la „Max Ausnit” urmează BAC-ul, pe care toată lumea speră să-l treacă cu brio.

JCS-R.M.