Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bacalaureatul 2012 va fi la fel de corect ca cel de anul trecut. Cel puţin aşa preconizează noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba. Structura, materia, forma de prezentare, totul rămâne la nivelul de anul trecut.

În plus, anul acesta, examenele de final de liceu vor fi mult mai restrictive întrucât se doreşte montarea camerelor video în toate sălile de examen. Chiar dacă nepromovarea Bacalaureatului „nu este o dramă“, după cum afirmă ministrul Baba, din toamnă, notele obţinute la aceste examene sunt esenţiale pentru înscrierea la facultate.

În perioada 28-30 mai încep înscrierile pentru sesiunea iunie – iulie 2012, iar probele vor debuta în perioada 11-13 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. De asemenea, în intervalul 13-15 iunie absolvenţii de liceu vor susţine evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în 18-22 iunie vor fi testate competenţele digitale.

Programul examenelor orale se va încheia în 25-27 iunie odată cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise sunt programate pentru zilele de 2, 3, 4 şi 6 iulie când elevii îşi vor demonstra cunoştinţele la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor se face în 8 iulie, contestaţiile se depun în ziua următoare, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 13 iulie. Cei care nu promovează examenele de Bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din august-septembrie.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu