Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta pentru că traversăm o perioadă critică din punct de vedere meteorologic, când gripa, de obicei face ravagii. Vântul care face să resimțim temperaturi mai scăzute și schimbările bruște de temperatură favorizează bolile respiratorii, județul nostru nefiind ocolit de creșterea numărului de îmbolnăviri cu viroze, pneumonii și chiar gripă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, Daniel Botgros, în ultima săptămână au fost raportate şapte cazuri de gripă, confirmate de laborator, la pacienți în vârstă de 19, 46, 47, 49 şi 66 de ani, dar și la doi copii de 8 ani, o fetiță și un băiat. În privința virozelor respiratorii, numărul acestora a crescut comparativ cu perioada precedentă, în această săptămână fiind raportate 773 de cazuri noi, din care 35 au necesitat internare. Cele mai multe, 262 de cazuri (15 internări) sunt pacienți cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani. De asemenea, au fost semnalate 200 de cazuri noi de pneumonii, dintre care 70 au necesitat internare. Cele mai multe au fost la pacienții cu vârste între 15 – 49 de ani.

„Într-adevăr, e un vârf al îmbolnăvirilor în județul Caraș-Severin, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, dar e și un vârf de sezon însă, probabil, de acum încolo nu va mai crește numărul de cazuri“. Cei mai vizați sunt copiii și persoanele vârstnice, precum și pacienții cu boli cronice.