Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Inclus în lista cu potențiale locații pentru refugiații ucraineni, internatul de pe strada Tribunalului din Caransebeș a dezvăluit o imagine dezolantă comisiei desemnate de prefectul Dragomir să verifice aceste locații!

Potrivit raportului întocmit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorilor, din cele 11 camere puse la dispoziție de Cazare și Servicii Publice Caransebeș la internat, 7 erau necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar. „Camerele puse la dispoziție la parter și etajul al doilea prezentau pereți cu urme de infiltrații, miros de mucegai, pavimente deteriorate, mobilier vechi și uzat. Grupurile sanitare de la fiecare etaj sunt total necorespunzătoare, lipsesc robineți și uși, dușurile sunt deteriorate, pereții au infiltrații, iar tencuiala este căzută, astfel că nicio cameră nu poate fi utilizată ca spații de cazare pentru refugiați”, au concluzionat cei trimiși în control, în raportul prezentat prefectului Dragomir.

Trebuie precizat că la internat locuiesc deja mai mulți elevi și muncitori, dar nu în acele camere rămase goale, asta din cauza condițiilor improprii de cazare. Cei de la ISU Semenic au descoperit, la rândul lor, că instalația de hidranți interiori e nefuncțională, instalația electrică e plină de improvizații, nu sunt marcate căile de evacuare, iar autorizație de securitate la incendiu nu există, adică mai pe înțelesul tuturor, o adevărată bombă cu ceas. Trimișii Instituției Prefectului au cerut remedierea imediată a acestor deficiențe.

Dar cum șefa acestei societăți se plângea la începutul anului că de abia face față cu banii pentru o minimă funcționare a internatului, e puțin spre deloc probabil că se vor găsi fondurile necesare pentru remedierea tuturor deficiențelor constatate de trimișii Prefecturii. Așa că potențialii refugiați ucraineni vor trebui direcționați către alte locuri de cazare. Mai primitoare!

JCS-L.A.