Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ne lămuresc cei de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, care spun că numărul consumatorilor este în creștere!

Din cifrele anului trecut, furnizate de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, la capitolul „asistenţa consumatorilor de droguri“, aflăm că „numărul persoanelor care au accesat serviciile Centrului în anul 2019 este în creştere, fie că ne referim la accesarea directă (tineri, elevi, părinţii acestora), fie prin intermediul unor instituții. La nivelul CPECA Caraș-Severin s-au aflat în asistență pe parcursul anului 2019 50 de beneficiari unici față de 45 în anul 2018“.

Chiar şi aşa, pe lista celor care au beneficiat de consiliere socială individuală s-au aflat, anul trecut, 256 de persoane. Pentru 48 de consumatori incluşi în asistenţă a fost întocmit plan individualizat de intervenţie. Au fost de asemenea organizate cinci şedinţe de consiliere socială de familie (pentru cei aflaţi în circuitul integrat de asistenţă) şi zece activităţi de grup pentru prevenirea recăderii.

JCS-A.M.