Câteva sfaturi de amenajare și mobilare a unui living - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Sufrageria – sau livingul – este încăperea casei în care petrecem cel mai mult timp atunci când nu dormim. Tocmai de aceea, amenajarea livingului este o chestiune serioasă, care trebuie făcută ținând cont atât de utilitatea acesteia, cât și de confort.

Dimensiunile sale – în general este cea mai mare cameră din casă – ne oferă mai multe variante de amenajare conform gusturilor și nevoilor noastre, comparativ cu orice altă încăpere. Fiind cea mai mare cameră a casei trebuie să beneficieze și de cea mai multă atenție atunci când alegem mobila living.

Dar oricine a amenajat vreodată o casă poate să confirme că amenajarea și mobilarea unui living nu este un lucru tocmai ușor. Tocmai faptul că avem atât de multe opțiuni de decorare și amenajare ne pune problemele cele mai mari. Livingul este camera principală a oricărei case și cea în care ar trebui ca întrega familie să se reunească, să ia masa și să se relaxeze în fața televizorului. De aceea, confortul în această încăpere trebuie să fie primordial. Cum alegi, însă, mobilierul pentru living, astfel încât să îi conferi camerei maximă utilitate, dar și un aspect pe gustul tău? E mai simplu atunci când ții cont de câteva sfaturi, după care să te ghidezi.

  1. Canapeaua trebuie aleasă ținând cont de confort, nu de design

Chiar dacă este piesa centrală de mobilier dintr-un living, canapeaua ar trebui aleasă mai puțin pe considerente estetice, și mai mult pe considerente practice și de confort. Până la urmă, preferi să petreci mai mult timp pe ea, decât uitându-te la ea, fie că te uiți la un film, stai la povești, citești o carte sau tragi un pui de somn după-amiaza.

Descoperă ofertele zilei la canapele (eMAG)

De aceea trebuie să ținem cont de aspectele sale funcționale, precum confortul sau ușurința în curățare și întreținere. Este important să îi adaptăm caracteristicile la tipul de familie și la numărul de persoane pe care le avem în casă. Nu e același lucru o casă în care locuiește un cuplu cu o pisică sau una în care locuiește o familie cu trei copii.

Evident, nu trebuie ignorat complet factorul estetic. Trebuie să avem grijă să fie într-o culoare compatibilă cu restul de mobilă living, dar și cu draperiile, pentru că acestea vor influența impactul vizual. Dacă nu ai un living uriaș, nu lua în seamă opțiunea unei canapele în formă de L, de tip colțar, pentru că vei pierde spațiu important din cameră astfel. Iar, dacă se poate, canapeaua ar trebui să fie una extensibilă, fiind o opțiune binevenită în cazul în care ai nevoie la un moment dat de un pat suplimentar, fie pentru un membru al familiei, fie pentru o rudă venită într-o vizită neașteptată.

  1. Ia în considerare piesele modulare de mobilier living

Mobilierul modular este alcătuit din diferite piese mici, numite și module, care au marele avantaj că pot fi configurate, așezate, ordonate și adaptate la orice tip de dimensiuni și de caracteristici ale unei sufragerii. E o opțiune extraordinară pentru flexibilitatea pe care ne-o oferă. Cel mai des întâlnite și utilizate sunt piesele de mobilă living modulare pentru comodă, bibliotecă, rafturi etc. dar există și opțiuni similare pentru canapele, permițându-ne să le configurăm cum dorim și să le așezăm în orice colț al camerei, spre deosebire de piesele masive de mobilier, care sunt mult mai puțin mobile.

Canapele:  idei și oferte

Capacitatea mobilelor modulare pentru living de recompunere este cu atât mai valoroasă dacă avem spații complexe, cu coloane sau cu pereți neregulați, fiind posibilă astfel o adaptare mult mai bună decât cea a mobilelor tradiționale.

  1. Mesele din living și armonia dintre ele

În general, în living există două mese. Măsuța de cafea, amplasată în fața canapelei, și masa pentru cină. Ideal ar fi ca ambele să fie în armonie una cu cealaltă, pentru o unitate vizuală și pentru o consecvență a designului. Lasă 60 de centimetri, minim, între măsuța de cafea și canapea, pentru a permite trecerea și pentru a nu supraîncărca zona. Ai grijă ca înălțimea măsuței să nu depășească înălțimea canapelei. Același lucru este valabil și când vine vorba de lățime.

Masa pentru prânz sau cină nu trebuie să supraîncarce zona, așa că de preferat ar fi să fie o masă extensibilă, care să ocupe cât mai puțin loc atunci când nu este folosită efectiv. Dacă ai un spațiu redus, forma mesei ar trebui să fie rotundă, pentru că ajută la crearea senzației de spațiu mai amplu, dar este și mai practică. În cazul în care optezi pentru un design mai modern, mesele de forme rectangulare sunt mai potrivite din punct de vedere estetic.

Alături de aceste piese de mobilă pentru living-ul tău, pentru un plus de confort și pentru realizarea acelei atmosferei încântătoare a încăperii, asigură-te că alegi un covor și un set de perdele care să fie în concordanță, ca stil și culoare, cu restul pieselor de mobilă living.

Adaugă comentariu