Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Patrupedul a fost lăsat, pe vreme caniculară, la prânz, legat, pe bancheta din spate a unei mașini cu geamurile închise…

O femeie a sunat, miercuri, în jurul orei 11.40, la Poliția Municipiului Reșița pentru a raporta că un cățel era închis în interiorul unei mașini, fără geamuri deschise, riscând să se deshidrateze.

Oamenii legii au intervenit imediat, reușind să scoată cățelul din interiorul vehiculului încins. Animăluțul, care era pe bancheta din spate, era „vizibil într-o stare avansată de deshidratare, având în vedere temperatura ridicată din habitaclul autoturismului. În cel mai scurt timp, cățelul a fost dus la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri de specialitate, iar acum este bine. Proprietara animalului a fost identificată ulterior de polițiști și sancționată contravențional. Întrucât condițiile meteo prevăd și pentru perioada următoare temperaturi foarte ridicate, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc proprietarilor și deținătorilor de animale ca au obligația de a respecta anumite masuri specifice care să asigure protecția și bunăstarea animalelor și de a evita apariția stresului termic.“, transmite Poliția județului.

Oamenii legii recomandă proprietarilor de animale să le asigure spații răcoroase și apă curată, să aibă în permanență un recipient cu apă, chiar și pentru o plimbare scurtă, și să evite ieșirile la orele de vârf, când animăluțele pot suferi, din cauza asfaltului încins, inclusiv arsuri sau leziuni. „Mulțumim persoanei care a observat animalul și nu a rămas indiferentă, sesizând Poliția!“, a încheiat sursa citată.

JCS-A.M.