Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Joaca de-a focul şi lumânările i-au chemat, în perioada 5-7 aprilie, pe cei de la ISU în control la sfintele lăcaşuri. Specialiştii Inspecţiei de prevenire au trecut pragul unui număr de 12 unităţi de cult, prilej cu care au fost constatate nu mai puţin de 38 de nereguli, ce au fost sancţionate cu 31 de avertismente. Au fost de asemenea identificate trei obiective neautorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Şi dacă tot ne-am bucurat de patru zile libere, în perioada 6-9 aprilie, forţele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic au fost solicitate să acţioneze în cele mai felurite situaţii. Detașamentele de Pompieri Reșița și Caransebeș au intervenit pentru lichidarea a patru incendii de vegetație care au afectat aproximativ 20 de hectare de teren, pe raza localităților Teregova, Reșița și Brebu. Iar echipajele SMURD au intervenit în sprijinul cetățenilor în 43 de cazuri, pentru diferite afecțiuni medicale.

În data de 6 aprilie, pompierii reşiţeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Albăstrelelor din municipiu, din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheată. Din fericire, n-au fost victime, iar pagubele s-au limitat la 150 de lei.

În 7 aprilie, pompierii din Caransebeș au stins flăcările care au mistuit un autoturism, în urma unui scurtcircuit electric, la Slatina Timiş. Vehiculul a fost distrus în proporţie de 40%.

La rândul lor, forțele Secției de Pompieri Moldova Nouă au acționat de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în Liubcova, comuna Berzasca, unde au salvat bunuri în valoare estimativă de 95.000 lei. Incendiul, provocat se pare, de un cablu electric defect, a cuprins acoperișul gospodăriei și un garaj, unde au fost distruse mai multe unelte electrice.

Echipajul de la Punctul de Lucru Băile Herculane s-a deplasat în Orșova, în sprijinul colegilor din județul Mehedinți, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două gospodării învecinate.

În data de 8 aprilie, în comuna Ezeriș, un incendiu a fost produs de un cablu electric defect. În urma intervenției forțelor profesioniste, au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 120.000 lei.

În perioada zilelor libere, s-a intervenit și la două accidente rutiere. Primul, din 7 aprilie, pe ruta Reșița-Baraj Secu, s-a soldat cu patru victime, din care una a necesitat și efectuarea manevrelor de descarcerare. Victimele au fost preluate de ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță, în stare de conștiență, și au fost transportate la spital. Cel de-al doilea accident rutier s-a petrecut pe centura Caransebeșului, în data de 9 aprilie, și s-a soldat cu o victimă încarcerată. După efectuarea manevrelor de descarcerare aceasta a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la spital.

Nici după vacanţă lucrurile n-au stat mai bine. În prima zi, în 10 aprilie, în jurul orei 5.36, prin 112, a fost raportată deraierea trenului Regiotrans care circula pe relația Reșița Nord-Timișoara Nord. În aceeaşi dimineaţă, între Bocșa și Ocna de Fier, s-a produs un accident rutier soldat cu două victime neîncarcerate, după ce un autoturism a căzut într-o prăpastie.