Carti de pribegie pentru caraseni - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Câteva zeci de conjudeţeni au primit interdicţii privind libera circulaţie în precedentele trei luni.

În cel de-al doilea trimestru al acestui an, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin a primit şi soluţionat 2.763 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 1.690 pentru cele electronice şi 1.073 cereri pentru cele simple temporare.

Din total, 2.315 cereri au fost primite la ghişeul serviciului iar 448 – la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate. 141 de cetăţeni români domiciliaţi în străinătate au solicitat eliberarea unui paşaport – 46 la ghişeul serviciului şi 95 la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate. 19 persoane au solicitat eliberarea unui paşaport temporar cu menţionarea domiciliului din străinătate, iar 122 persoane au optat pentru cel electronic. În perioada de referinţă au fost primite de la autorităţile competente 46 comunicări prin care s-a dispus suspendarea temporară a dreptului la libera circulaţie în străinătate faţă de 39 cetăţeni români care au domiciliul pe raza judeţului nostru.

Prin intermediul Direcţiei Generale de Paşapoarte au fost primite un număr de 37 comunicări care priveau reţinerea sau arestarea în străinătate a unor cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Caraş-Severin pentru săvârşirea unor fapte cu caracter penal, o informare privind expulzarea unui cetăţean român, două comunicări privind accidentarea şi comunicări privind decesul unor persoane în străinătate.

De asemenea, au fost primite şi soluţionate 23 cereri privind (re)stabilirea domiciului in România depuse de cetăţenii români care au avut anterior domiciliul în străinătate şi au solicitat eliberarea cărţii de identitate la serviciile de evidenţă a persoanelor. Cu ocazia depunerii cererii pentru eliberarea unui nou paşaport au fost sancţionate contravenţional pentru pierderea sau deteriorarea paşapoartelor valabile 38 de persoane, întocmindu-se procese verbale de contravenţie.

În urma activităţii desfăşurate de către S.P.C.E.E.P.S. Caraş-Severin a fost încasată la bugetul de stat suma de 66.866 de lei, reprezentând taxe consulare pentru eliberarea paşapoartelor, amenzi contravenţionale şi taxe eliberare adeverinţe.

Flavius Rotariu