REŞIŢA – Judeţul nostru „are o economie sublimă, dar care lipseşte cu desăvârşire“ şi acest lucru se reflectă în oferta, aproape penibilă, de locuri de muncă!
Dintr-un total de 79 de posturi oferite în tot judeţul, în mod deloc surprinzător Caransebeşul oferă cele mai multe slujbe, 35 la număr. Reşiţa urmează cu 29 şi Oţelu Roşu caută 15 lucrători. Iar „restul e tăcere“, vorba lui Nae Caranfil.
Dacă stăm şi analizăm posturile vacante, situaţia devine şi mai cenuşie. Un singur inginer şi un singur economist sunt doriţi în Caraş-Severin. În rest se caută muncitori în diferite domenii, ucenici (fără a se specifica ramura de activitate), agenţi de pază. Am zărit la Reşiţa chiar şi un mecanic de locomotivă şi automotor, iar la Caransebeş se caută şase muncitori necalificaţi în mine şi cariere. Cariere mai avem, dar mine?
În vreme ce judeţe ca Timişul sau Aradul angajează pe bandă rulantă ingineri, economişti, medici, arhitecţi etc., Caraşul devine ruda din ce în ce mai săracă şi lăsată în urmă de familia Banatului. Fără investiţii serioase în infrastructură şi fără o strategie rapidă şi eficace de atragere a investitorilor serioşi, riscăm să ne trezim cu un decalaj economic care nu va mai putea fi recuperat uşor. Occidentul rămâne cea mai viabilă opţiune pentru cărăşenii care vor să muncească şi cei mai pricepuţi dintre noi aleg să ne trimită bezele de prin toată Europa, lăsând Caraşul singur pe drumul lui cenuşiu.
Iar dacă vreţi detalii despre ce locuri de muncă găsiţi în judeţ, puteţi consulta site-ul AJOFM Caraș-Severin.
JCS- Flavius Militaru