Carașul are un nou șef! Pe liberalul Romeo Dunca! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acesta a fost preferat de cei mai mulți cărășeni în bătălia cu social-democratul Silviu Hurduzeu pentru președinția Consiliului Județean!

Într-o primă declarație după aflarea rezultatelor, Romeo Dunca le-a mulțumit celor care l-au votat pentru încrederea acordată, dar i-a anunțat că de acum se trece la muncă. Dunca vrea transparență la Consiliul Județean și speră să aducă județul lângă celelalte din vest, mult mai dezvoltate decît Caraș-Severinul. „Lipim și Carașul de Cluj, Oradea Arad sau Timiș, ne apărăm aici dinspre vest, avem niște puncte de referință. Trebuie să văd cu ce să începem că sunt multe lucruri de făcut. Oricum, transparența e ceea ce a lipsit în acest județ și cred că acesta e cel mai important lucru, să redăm oamenilor siguranța că ei pot controla ceea ce se întâmplă în instituție și asta chiar vreau să o fac. Cu siguranță lucrurile vor merge în sens pozitiv pentru că eu în direcția asta merg. Încerc să aduc bunăstare și performanță și în relația cu cetățeanul”, a declarat Dunca.

Noul președinte al Consiliului Județean se bazează pe sprijinul primarului Reșiței, Nelu Popa, în familiarizarea cu secretele administrației, dar și pe cel al lui Ilie Bolojan, dinspre Oradea. Dunca s-a referit și la situația de la Turnu Ruieni, administrație cu care a avut numeroase clinciuri în ultimii ani și crede că turismul este cea mai mare șansă de dezvoltare a județului.

Primăria Turnu Ruieni a ajuns pe mâini bune, și acolo am fost votat cu o diferență mare față de Silviu Hurduzeu, dovadă că totuși acei oameni apreciază munca mea pe Muntele Mic și le voi demonstra cu mare drag că nu au greșit votându-mă. Să sperăm că vom reuși să facem proiectul Nedeea, dar va fi doar o mică parte din ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Caraș-Severin. Eu cred că turismul este șansa acestui județ de a performa. Infrastructura în primul rând, pentru că este suportul oricărei dezvoltări și o vom duce peste tot, în așa fel încât să punem în valoare lucrurile frumoase din acest județ, cu ajutorul fondurilor europene”, a mai precizat Dunca, adăugând și că va încerca să arăte oamenilor ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Județean în ultimii 10 ani, pentru ca oamenii să știe de ce acest județ a rămas pe ultimele locuri.

JCS-N.C.