Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Specialiştii Camerei Agricole din subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin au finalizat, de la începutul anului şi până în prezent, două cursuri de formare profesională pentru persoanele interesate să se califice în domeniul zootehnic şi apicol.

Cel adresat crescătorilor de animale, la care au participat 19 fermieri, s-a încheiat în februarie, iar cel pentru stupari, absolvit de 22 de persoane, s-a finalizat în martie. Începând din această lună, la sediul Camerei Agricole din Reşiţa, se derulează un alt curs pentru apicultori, la care s-au înscris 28 de tineri. Acesta se va încheia în prima decadă a lunii iunie, tot atunci urmând a se pune punct şi cursului pentru crescătorii de animale, derulat, săptămânal, la Iablaniţa. Directorul Camerei Agricole, ing. Pavel Nefir, ne-a declarat că, în aceste zile, se fac înscrieri pentru cursurile de pomicultură şi lucrător în cultura plantelor, care vor începe la sfârşitul lunii iunie. La finalul acestor sesiuni de formare, cursanţii primesc un certificat de absolvire, necesar în momentul accesării proiectelor cu finanţare europeană.

„Aşteptăm demararea unei noi sesiuni a Măsurii 112, destinată tinerilor fermieri cărăşeni, pe care îi aşteptăm să ne treacă pragul pentru a primi sprijinul necesar în vederea întocmirii proiectelor europene”, a subliniat ing. Pavel Nefir.

Adaugă comentariu