Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri, 15 iulie 2020, preşedintele Silviu Hurduzeu a clarificat de ce aparatele Spitalului Judeţean Reşiţa nu fac teste COVID!

Consilierul judeţean Ioan Crina a ridicat această problemă, imediat după ce în cadrul şedinţei a fost aprobat un proiect de hotărâre legat de unitatea sanitară reşiţeană.

„Domnule preşedinte, departe de a fi o intervenţie cu încărcătură politică, vreau să ştiu de ce în Caraş-Severin nu se pot face teste COVID, mai ales că multe ţări europene le cer. Azi, 15 iulie, nu putem face chestia asta la noi în judeţ şi vă rog să întrebaţi de ce. Domnul doctor Marşalik spunea că este nevoie de nu ştiu ce atestare, ce necesită multe ştampile, de la Ministerul Sănătăţii. De ce nu vine acea atestare? Orice cărăşean trebuie să meargă la Timişoara pentru test şi nu este normal. E grav ce se întâmplă, mai ales că dl Marşalik nu a primit de la minister nici măcar confirmarea vreunui termen la care vine avizul respectiv“, a precizat Ioan Crina.

Preşedintele Silviu Hurduzeu a spus că ştie de situaţie şi îi va da un telefon ministrului Tătaru. „Eu am discutat cu Murgu, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa. Sistemul de testare de la SJU este prevăzut cu teste, deci acestea se pot face oricând. Am fost la spital în fiecare zi până când s-a montat aparatura, până când s-a făcut instruirea, până când totul a devenit funcţional. Din 19 iunie, aparatul este complet funcţional, dar se aşteaptă un aviz de la Ministerul Sănătăţii, aviz ce necesită 12 ştampile şi care nu ştiu de ce nu vine. Este păcat de cărăşeni pentru că sunt puşi pe drumuri. Îl voi suna pe domnul ministru să îi povestesc situaţia de la Caraş. Avem tot ce ne trebuie şi aşteptăm după o aprobare cu 12 ştampile“, a spus şeful judeţului.

Mai în glumă mai în serios, consilierul Paul Purea a spus că „poate la minister s-a înţeles că este vorba de un pisoar, nu de un PCR“.

JCS-Nina Curiţa